4 personen
gemiddeld
70 min.
voorgerecht, tussengerecht

Borsjt

ingrediënten


70 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

bosje kervel
4 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 jeneverbessen

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

appel

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

4 rauwe bieten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Giet de bouillon boven een schone pan door een fijne zeef en neem de stukken biet en wortel eruit. Snijd deze in kleine blokjes en voeg weer toe aan de bouillon. Breng de bouillon op smaak met zout, peper en balsamicoazijn.
  • 2 Serveer de soep heet in diepe borden met een dot zure room en bestrooi met de kervel en bosui. Maal nog wat peper over de room en besprenkel met de olijfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 4 gram