4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Borsjt met zure room en dille

Borsjt met zure room en dille

ingrediënten


25 min
4 personen
1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

2 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

1 takje tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse dille

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

3 rauwe bieten
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

500 gram runderpoelet

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 2 Fruit de bieten en wortel een paar minuten mee. Giet de hete bouillon door een zeef bij de groenten en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 3 Schep het vlees uit de zeef en snijd het kleiner. Voeg het vlees toe aan de soep en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Serveer de soep met een dot zure room en bestrooi met de gehakte dille.

bereidingstip

Gebruik voor een snelle versie aangelengde runderbouillon met vlees uit een pot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 30 gram