4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, klein gerecht, brunch, voorgerecht
recepten Bospaddenstoelenragout

Bospaddenstoelenragout

ingrediënten


30 min
4 personen
4 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

60 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

60 milliliter droge sherry

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 kleine prei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes) en de prei circa 4 minuten.
  • 2 Besprenkel tussendoor met 1 eetlepel citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bestrooi met 2 eetlepels bloem. Roer er de kruiden- of groentebouillon en 60 ml droge sherry of witte wijn door en laat binden.
  • 4 Schep er op het laatst 3 eetlepels crème fraîche door en serveer in een pastei-/ragoutbakje naar keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté