- 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Hak de noten grof en zet apart.
- 2 Snijd de paddenstoelen in plakken.
- 3 Verhit de olie en fruit hierin de knoflook.
- 4 Bak de paddenstoelen 2-3 minuten mee en schep ze uit de pan.
- 5 Blus het bakvet af met de azijn, roer de honing erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- 6 Scheur de sla iets kleiner en verdeel over borden.
- 7 Leg de paddenstoelen in het midden en besprenkel met de dressing.
- 8 Bestrooi de salade met de walnoten en blauwe kaas.
bereidingstip
Vervang de blauwe kaas door repen brie of camembert.. Neem (rode)vruchtenazijn in plaats van balsamico.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.