4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Bospaddenstoelensalade met blauwe kaas

Bospaddenstoelensalade met blauwe kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

1 krop eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Hak de noten grof en zet apart.
  • 2 Snijd de paddenstoelen in plakken.
  • 3 Verhit de olie en fruit hierin de knoflook.
  • 4 Bak de paddenstoelen 2-3 minuten mee en schep ze uit de pan.
  • 5 Blus het bakvet af met de azijn, roer de honing erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Scheur de sla iets kleiner en verdeel over borden.
  • 7 Leg de paddenstoelen in het midden en besprenkel met de dressing.
  • 8 Bestrooi de salade met de walnoten en blauwe kaas.

bereidingstip

Vervang de blauwe kaas door repen brie of camembert.. Neem (rode)vruchtenazijn in plaats van balsamico.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 9 gram