10 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Bossche bol-taart

Bossche bol-taart

ingrediënten


20 min
10 personen
1 zakje glazuur

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes slagroomversteviger

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

400 gram slagroomsoesjes
marmercake
6 plakjes naturelcake

benodigdheden

mixer

bakpapier

springvorm

  • 1 Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Zet de rand erop en sluit de vorm. Bekleed ook de rand van de vorm met een strook bakpapier.
  • 2 Beleg de bodem van de vorm met de plakjes cake; snijd ze waar nodig iets bij en druk ze stevig aan tot een egale cakebodem. Verdeel de slagroomsoesjes over de bodem.
  • 3 Klop met de mixer de slagroom met de suiker, vanillesuiker en slagroomversteviger stijf. Verdeel de slagroom over en tussen de soesjes. Zorg dat de soesjes rondom goed met slagroom zijn bedekt en strijk glad. Zet de taart 15 min. in de koelkast.
  • 4 Verwarm het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, maar zorg dat het glazuur nog vloeibaar is. Verdeel het glazuur over de taart.
  • 5 Zet de taart minimaal 30 min. in de koelkast om het glazuur hard te laten worden. Snijd de taart met een scherp mes in mooie punten.

bereidingstip

Zelf chocoladeglazuur maken? Verwarm in een steelpan op een lage stand 100 ml houdbare slagroom met 100 g pure chocolade in blokjes. Roer de chocoladeroom glad en laat afkoelen tot kamertemperatuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 497 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst