4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, brunch
home recepten Bosui-pannenkoekjes met roomkaas en zalm

Bosui-pannenkoekjes met roomkaas en zalm

ingrediënten


25 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram zalm
100 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop een glad beslag van de bloem, het bakpoeder, ei en de melk. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schep 2/3 van de bosui door het beslag. Breng op smaak met zout.
  • 2 Verhit in een koekenpan 1 el olie. Schep kleine bergjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes in 2 min. per kant goudgeel en gaar. Bak zo met de rest van de olie en het beslag meer pannenkoekjes.
  • 3 Leg de pannenkoekjes op een schaal. Bestrijk ze met de roomkaas en beleg met de zalm. Breng op smaak met peper. Bestrooi met de rest van de bosui.
  • 4 Snijd de citroen in partjes en serveer bij de pannenkoekjes.

bereidingstip

Bak nog kleinere pannenkoekjes en serveer ze als borrelhapje.. Vervang roomkaas door romige, zachte zuivelspread voor een lichtere, frissere smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 14 gram