4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bosvruchten-laagjesmousse

Bosvruchten-laagjesmousse

ingrediënten


15 min
4 personen
2 theelepels poedersuiker
2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram bramen

dit product is niet beschikbaar

100 gram bosbessen

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

12 frambozen

dit product is niet beschikbaar

100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 hoge glazen

  • 1 Laat de gelatine weken in ruim water.
  • 2 Pureer 100 gram frambozen met de helft van de suiker.
  • 3 Pureer 100 gram bosbessen met de rest van de suiker.
  • 4 Verwarm beide vruchtenpurees apart op een lage stand (niet laten koken).
  • 5 Knijp de gelatine uit. Roer de helft door de frambozenpuree en de andere helft door de bosbessenpuree.
  • 6 Klop van de warmtebron af stevig door tot de gelatine zich goed heeft verdeeld.
  • 7 Giet de vruchtenpurees in 2 aparte kommen en laat al roerend afkoelen en lobbig worden.
  • 8 Klop de slagroom stijf, verdeel over de 2 kommen en spatel langzaam door de vruchtenpurees.
  • 9 Verdeel de mousses in laagjes over de glazen en laat in circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 10 Garneer voor het serveren met wat verse bosvruchten en muntblaadjes.
  • 11 Bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Kun je geen vers fruit vinden? Kijk dan eens in het vriesschap van je supermarkt.

wijnadvies

Tiresia Raboso rosato frizzante


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 5 gram