4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht
home recepten Bosvruchtengranita

Bosvruchtengranita

ingrediënten


10 min
4 personen
100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

450 gram bosvruchten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter water

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Breng de suiker met het water aan de kook tot de suiker is opgelost. Neem de pan van de warmtebron en voeg het citroensap toe. Pureer met de bosvruchten glad.
  • 2 Giet het mengsel door een zeef in een afsluitbaar diepvriesbakje. Zet 1 uur in de diepvries. Druk vervolgens alle ijskristallen kapot met een vork en bevries weer 1 uur. Herhaal dit tot alles is bevroren.
  • 3 Pureer het ijsmengsel vlak voor het serveren kort met de staafmixer en zet nog even in de diepvries. Klop de slagroom stijf. Schep de granita in glazen en garneer met de slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 2 gram