eenvoudig
30 min.
lunch, brunch, ontbijt
recepten Bosvruchtenjam met rozemarijn

Bosvruchtenjam met rozemarijn

ingredi├źnten


30 min
1 scheutje rode port 
1 kilogram geleisuiker

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse rozemarijn
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram diepvriesbosvruchten

benodigdheden

4 schone jampotten

  • 1 Doe de bosvruchten in een pan met een dikke bodem.
  • 2 Meng de balsamico door de rozemarijn en roer dit mengsel met de geleisuiker door de bosvruchten.
  • 3 Breng al roerend aan de kook tot het mengsel borrelt.
  • 4 Kook al roerend 3-4 minuten en voeg eventueel een scheutje port toe.
  • 5 Schep van de warmtebron af het eventuele schuim eraf.
  • 6 Vul de jampotten tot aan de rand met hete jam.
  • 7 Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.

bereidingstip

Maak deze jam ook eens in de zomer als er weer heerlijk sappig en vers seizoensfruit verkrijgbaar is.. Vervang de rozemarijn door 1 eetlepel tijmblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1435 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 345 gram
eiwit 3 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier