4 personen
gemiddeld
15 min.
brunch, ontbijt
recepten Boterbrioches met kaneel

Boterbrioches met kaneel

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram blanke rozijnen
1 eetlepel zachte boter

dit product is niet beschikbaar

125 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

125 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 ovenschaaltjes

vershoudfolie

  • 1 Klop de gist met 1 eetlepel van de suiker door de warme melk en laat staan tot er luchtbelletjes ontstaan.
  • 2 Mix de rest van de suiker met 300 gram bloem, de kaneel en het ei in een grote kom met de deeghaken van de mixer.
  • 3 Giet al kloppend de melk met opgeloste gist erbij. Voeg 125 gram boter in delen toe en als laatste een mespuntje zout.
  • 4 Laat het deeg afgedekt rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • 5 Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed door om de lucht eruit te drukken. Meng de rozijnen erdoor.
  • 6 Verdeel het kleverige deeg over de ovenschaaltjes, dek af met folie en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
  • 7 Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
  • 8 Bak de brioches in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Bestrijk daarna met de rest van de zachte boter en laat de brioches afkoelen in de schaaltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 109 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip