4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Boterkip met kerrie

Boterkip met kerrie

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

100 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt serehpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram gezouten boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de zachte boter in een keukenmachine los met de knoflook, specerijen, de helft van de koriander (inclusief steeltjes) en 2 eetlepels van de cashewnoten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 3 Bestrooi de kipfilets met zout en chilipeper. Snijd de filets horizontaal in, maar niet helemaal door.
  • 4 Verdeel 3/4 van de boter over de binnenkant van de kipfilets en klap ze dicht. Leg in een ovenschaal en verdeel de rest van de boter erover.
  • 5 Giet het limoensap erover en braad de kipfilets in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Bedruip het vlees tussendoor een paar keer met de botersaus.
  • 6 Schakel de oven uit, neem de kipfilets uit de saus en giet de botersaus in een kom. Leg de kipfilets terug in de ovenschaal en houd warm in de oven.
  • 7 Klop met een garde de blokjes koude boter door de botersaus tot deze licht gebonden is. Breng eventueel op smaak met zout en peper en giet de saus over de kipfilets.
  • 8 Lekker met aardappelpuree of witte rijst en sperziebonen.

wijnadvies

Poème Marsanne-Viognier of Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 35 gram