4 personen
uitdagend
30 min.
hoofdgerecht
recepten Boterkip uit de oven met gesmoorde radijsjes

Boterkip uit de oven met gesmoorde radijsjes

ingrediënten


30 min
4 personen
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes radijsjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 scharrelkip

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse bladselderij
1 eetlepel verse dragon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

100 gram grasboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng de boter goed met het zout, peper, kruiden en knoflook.
  • 2 Duw met de vingers onder de huid van de kip tot de huid op de meeste plekken los ligt op het vlees. Duw steeds een beetje boter tussen de huid en het vlees en verdeel het goed over het grootste gedeelte van de kip. Bestrooi de kip rondom nog met wat grof zout en peper.
  • 3 Leg de kip met borst naar beneden in een ovenschaal en giet de wijn ernaast. Laat de kip in circa 1,5 uur in het midden van de oven mooi bruin en gaar braden.
  • 4 Verdeel na een uur de krieltjes rondom de kip en schep ze even door de jus.
  • 5 Maak ondertussen de radijsjes schoon en houd het mooie loof apart in ijskoud water.
  • 6 Schep de radijsjes de laatste 10 minuten door de krieltjes bij de kip.
  • 7 Bak de spekjes uit in een koekenpan. Maak een salade van het radijsloof, de uiringen en spek en spekvet. Serveer dit bij de kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip