10 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht
home recepten Bottenkoekjes

Bottenkoekjes

ingrediënten


20 min
10 personen
450 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram volkorenmeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

125 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

koekjessteker

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter los met de suiker.
  • 2 Voeg de eidooiers en het citroensap toe.
  • 3 Zeef het meel met de bakpoeder en meng een paar eetlepels door het deeg. Voeg vervolgens het overige meel toe en roer het met een lepel door. Het deeg wordt nu te dik voor de mixer.
  • 4 Rol het deeg in vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast staan.
  • 5 Rol het deeg tot een plak van een halve centimeter dik en steek vormpjes uit.
  • 6 Leg de koekjes op de bakplaat en laat ze een kwartiertje goudbruin en gaar bakken. Laat ze even afkoelen.
  • 7 Klop voor het glazuur de eiwitten schuimig. Zeef er de poedersuiker boven en roer tot een glad en glanzend mengsel. Bestrijk de koekjes met het glazuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté