4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Bouillabaisse

Bouillabaisse

ingrediënten


35 min
4 personen
tabasco
200 gram zeevruchtencocktails
300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram tilapiafilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

theelepel saffraanpoeder
1 saffraan
1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de bleekselderij, prei, tomatenblokjes en -puree toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 3 Schil 5 cm schil van de sinaasappel. Voeg de sinaasappelschil, visbouillon, tijm en saffraan toe aan de pan en kook zachtjes circa 10 minuten.
  • 4 Voeg de kabeljauw, zalm en zeevruchten toe en verwarm circa 5 minuten tegen de kook aan.
  • 5 Verwijder de tijm en sinaasappelschil. Breng de bouillabaisse op smaak met tabasco. Lekker met sneetjes stokbrood met rouille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté