4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Bouillon met doperwtjes en spek

Bouillon met doperwtjes en spek

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse munt

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

50 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram ontbijtspekplakjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak het ontbijtspek uit in een droge koekenpan. Laat op keukenpapier uitlekken.
  • 2 Giet de olie in de pan met het spekvet en bak hierin de uitjes en knoflook op lage stand circa 4 minuten.
  • 3 Voeg de rijst toe en roer even om. Doe dit over in een soeppan en giet de hete bouillon erbij. Laat aan de kook komen en circa 10 minuten koken.
  • 4 Voeg dan de doperwten toe en laat deze nog 3 minuten meekoken.
  • 5 Breng de soep op smaak met peper en een beetje citroensap.
  • 6 Roer de munt en peterselie als laatste door de soep. Verkruimel het ontbijtspek boven de soep.

bereidingstip

Zonder spek wordt de soep vegetarisch. Bestrooi vlak voor serveren met geraspte Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 10 gram