4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, brunch
home recepten Bouillon met oesterzwammen en spekjes

Bouillon met oesterzwammen en spekjes

ingrediënten


25 min
4 personen
2 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel groentebouillon
100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

125 gram spekdobbelsteentjes gerookt
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Scheur of snijd de oesterzwammen in repen. Snipper de ui fijn.
  • 2 Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui 1 min. Bak de spekblokjes 4 min. mee. Schep de oesterzwammen erdoor.
  • 3 Schenk de wijn en bouillon erbij en breng aan de kook. Verwarm de bouillon 15 min. op een lage stand.
  • 4 Snijd intussen de peterselie fijn. Breng de soep op smaak met de peterselie, zout en peper. Schep de bouillon in 4 diepe borden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 248 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 3 gram