4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten ‘Bouillon’ van gegrilde tomaten

‘Bouillon’ van gegrilde tomaten

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 snufje chilipepervlokken
1 teentje knoflook
2 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

12 ijsblokjes

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook
1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Maal de ingrediënten voor de ansjovisboter en houd apart. Steek de barbecue aan.
  • 2 Leg de tomaten met het snijvlak op een schoon en ingevet rooster en rooster circa 10 minuten vlak boven de gloeiende kooltjes. Keer na 5 minuten om.
  • 3 Pluk de velletjes van de tomaten en pureer het vruchtvlees met een blender of staafmixer. Voeg de olie, azijn en knoflook toe en pureer de tomaten glad. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Snijd het stokbrood in de lengte in 4 lange plakken. Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met olijfolie en gril ze om en om goudbruin op de barbecue.
  • 5 Wikkel de ijsblokjes in een schone theedoek en sla met een pollepel tot gruis. Verdeel dit crushed ice over 4 glaasjes en giet het tomatenmengsel erop.
  • 6 Bestrijk het gegrilde brood met de ansjovisboter en serveer erbij.

wijnadvies

Serveer bij dit gerecht een feestelijke Tiresia Prosecco Frizzante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté