- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels met schil in smalle partjes. Snijd de bietjes, zonder schil, in partjes.
- 2 Snijd de pastinaak in plakjes van 1 cm dik. Verdeel de aardappels, bietjes en pastinaak over een bakplaat. Meng een scheut olijfolie met de knoflook, Provençaalse kruiden, zout en peper.
- 3 Sprenkel deze olie royaal over de aardappels en groenten. Prik de braadworstjes in, bestrooi met zout en peper en leg ze tussen de aardappels en groenten.
- 4 Bestrijk de worstjes met olijfolie. Zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster circa 30 minuten tot alles gaar is (keer de worstjes halverwege om).
- 5 Bestrooi met de feta en serveer met de currysaus.
bereidingstip
Vervang de braadworstjes in dit recept door 8 merguezworstjes. . Neem zoete chilisaus in plaats van currysaus of ketchup.
wijnadvies
De aardse smaken van dit recept combineren perfect met de herfstige Bourgogne Pinot Noir.