4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Braadworstjes met zoete aardappel, pastinaak en bietjes

Braadworstjes met zoete aardappel, pastinaak en bietjes

ingrediënten


15 min
4 personen
tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

currysaus

dit product is niet beschikbaar

150 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

4 braadworsten

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

600 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels met schil in smalle partjes. Snijd de bietjes, zonder schil, in partjes.
  • 2 Snijd de pastinaak in plakjes van 1 cm dik. Verdeel de aardappels, bietjes en pastinaak over een bakplaat. Meng een scheut olijfolie met de knoflook, Provençaalse kruiden, zout en peper.
  • 3 Sprenkel deze olie royaal over de aardappels en groenten. Prik de braadworstjes in, bestrooi met zout en peper en leg ze tussen de aardappels en groenten.
  • 4 Bestrijk de worstjes met olijfolie. Zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster circa 30 minuten tot alles gaar is (keer de worstjes halverwege om).
  • 5 Bestrooi met de feta en serveer met de currysaus.

bereidingstip

Vervang de braadworstjes in dit recept door 8 merguezworstjes. . Neem zoete chilisaus in plaats van currysaus of ketchup.

wijnadvies

De aardse smaken van dit recept combineren perfect met de herfstige Bourgogne Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 33 gram