10 personen
gemiddeld
35 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Brabantse worstenbroodjes

Brabantse worstenbroodjes

ingrediënten


35 min
10 personen
1 mespunt nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 snee wit brood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

25 gram verse gist
500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

deegroller

bakplaat met bakpapier

  • 1 Doe de bloem in een kom. Druk een kuiltje in de bloem en doe hierin de gist met 275 ml lauwwarm water. Roer even tot de gist oplost.
  • 2 Voeg boter en 2 theelepels zout toe en kneed 10 minuten goed door tot een soepel elastisch deeg. Laat het daarna circa 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek tot het volume verdubbeld is.
  • 3 Maak intussen de vulling. Meng het gehakt met paneermeel, 1 ei, nootmuskaat, zout en peper.
  • 4 Vorm er 10 kleine worstjes van circa 8 cm lang van. Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 5 Verdeel het deeg in 10 bolletjes. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot rechthoekige lapjes van 10x12 cm en leg de worstjes erop. Sla de smalle deegranden terug over de worsteindjes, rol het deeg om de worstjes en druk de naden dicht.
  • 6 Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte andere ei en bak de worstenbroodjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 18 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks