gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Brabantse worstenbroodjes

Brabantse worstenbroodjes

ingrediënten


40 min
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 snee wit brood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

25 gram verse gist
1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

deegroller

bakplaat met bakpapier

  • 1 Doe de bloem voor het deeg in een kom. Druk een kuiltje in de bloem en voeg de gist toe met 275 ml lauwwarm water. Roer even tot de gist oplost.
  • 2 Voeg de boter en 2 theelepels zout toe en kneed 10 minuten goed door tot een soepel elastisch deeg. Laat daarna circa 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plaats, tot het volume verdubbeld is.
  • 3 Maak intussen de vulling. Kneed het gehakt met het paneermeel, 1 ei, een snuf nootmuskaat, zout en peper. Vorm er 10 kleine worstjes van circa 8 cm lang van. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 4 Verdeel het deeg in 10 bolletjes. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot rechthoekige lapjes van 10x12 cm. Leg de worstjes erop. Sla de smalle deegranden terug over de worsteindjes, rol het deeg om de worstjes en druk de naden dicht. Leg ze naast elkaar op de bakplaat.
  • 5 Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte andere ei en bak de worstenbroodjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Voeg 1 eetlepel mosterd toe aan het gehakt van dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 18 gram