4 personen
eenvoudig
150 min.
hoofdgerecht
recepten Brassato al Chianti

Brassato al Chianti

ingrediënten


150 min
4 personen
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 fles Chianti

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram runderlap

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in stukjes.
  • 2 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olijfolie en de boter en braad heirin de runderlappen aan. Neem ze uit de pan.
  • 3 Doe de tomaten, bleekselderij, wortel, rozemarijn, ui en laurierblaadjes in de pan en bak 1-2 minuten. Voeg de Chianti en vleesbouillon toe en verwarm. Leg het vlees erbij en stoof zachtjes 2-2,5 uur.
  • 4 Neem het vlees uit de pan. Zeef de saus en kook deze iets in. Schep de honing en basilicum erdoor en serveer met de runderlappen.
  • 5 Lekker met ratatouille, een mix van gestoofde groenten als paprika en courgette.

bereidingstip

In Piemonte, waar dit gerecht vandaan komt, gebruiken ze runderrollade in plaats van runderlappen en stoven ze in Barolowijn. Vervang runderlappen door runderrollade. Stoof 30-40 minuten in een oven van 150ºC of tot een kerntemperatuur van 48ºC.. Voeg eens 1 kaneelstokje toe aan het stoofvocht.

wijnadvies

Chianti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 52 gram