- 1 Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in stukjes.
- 2 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olijfolie en de boter en braad heirin de runderlappen aan. Neem ze uit de pan.
- 3 Doe de tomaten, bleekselderij, wortel, rozemarijn, ui en laurierblaadjes in de pan en bak 1-2 minuten. Voeg de Chianti en vleesbouillon toe en verwarm. Leg het vlees erbij en stoof zachtjes 2-2,5 uur.
- 4 Neem het vlees uit de pan. Zeef de saus en kook deze iets in. Schep de honing en basilicum erdoor en serveer met de runderlappen.
- 5 Lekker met ratatouille, een mix van gestoofde groenten als paprika en courgette.
bereidingstip
In Piemonte, waar dit gerecht vandaan komt, gebruiken ze runderrollade in plaats van runderlappen en stoven ze in Barolowijn. Vervang runderlappen door runderrollade. Stoof 30-40 minuten in een oven van 150ºC of tot een kerntemperatuur van 48ºC.. Voeg eens 1 kaneelstokje toe aan het stoofvocht.
wijnadvies
Chianti.