4 personen
uitdagend
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bratapfel met vanillesaus

Bratapfel met vanillesaus

ingrediënten


20 min
4 personen
300 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

15 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

10 gram custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 klontjes boter

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 snufje kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

20 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte marsepein
4 zure appels

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter cider

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zoete witte wijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

50 gram cranberry's

dit product is niet beschikbaar

50 gram krenten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

ovenschaal

  • 1 Wel de krenten in de wijn. Snijd de bovenkant van de appels af en steek het klokhuis eruit met een appelboor. Zet de appels in de ovenschaal en verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng de gewelde krenten (bewaar de wijn) met de marsepein, walnoten, specerijen en citroenrasp. Vul de appels hiermee. Leg een klontje boter erop en giet de wijn langs de appels. Leg de kapjes naast de appels en bak de appels in de oven in circa 25 minuten gaar.
  • 3 Maak intussen de vanillesaus. Meng de custard, suiker en vanillesuiker met de helft van de melk en roer glad. Breng de rest van de melk aan de kook en klop het custardmengsel erdoor. Laat 3 minuten doorkoken. Laat de saus al roerend afkoelen tot lauwwarm.
  • 4 Serveer de appels warm met de kapjes erbovenop en een lepel van de saus erop of erbij.

bereidingstip

Eten er kinderen mee? Bereid deze appels dan met appelsap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté