4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bread & butterpudding met vijgen

Bread & butterpudding met vijgen

ingrediënten


bestellen
15 min
4 personen
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën notenbroden

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën krentenbroden

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99
200 milliliter slagroom

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.85
150 milliliter melk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.29
50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.15
1 theelepel vanille-essence

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
2 eetlepels bruine basterdsuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55

benodigdheden

lage ovenschaal

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Leg het brood dakpansgewijs afgewisseld met de vijgen op de bodem van de schaal.
  • 3 Klop de eieren los met de room, melk, suiker en kaneelpoeder en eventueel vanille-essence. Giet dit mengsel over het brood en de vijgen.
  • 4 Strooi de bruine suiker erover.
  • 5 Zet de vorm in een braadslee die met heet water gevuld is tot halverwege de hoogte van de ovenschaal.
  • 6 Laat de pudding in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar worden.

bereidingstip

Vervang verse vijgen door gewelde abrikozen met gehakte gemberbolletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 14 gram