4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bread & butterpudding met vijgen

Bread & butterpudding met vijgen

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën notenbroden

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën krentenbroden

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Leg het brood dakpansgewijs afgewisseld met de vijgen op de bodem van de schaal.
  • 3 Klop de eieren los met de room, melk, suiker en kaneelpoeder en eventueel vanille-essence. Giet dit mengsel over het brood en de vijgen.
  • 4 Strooi de bruine suiker erover.
  • 5 Zet de vorm in een braadslee die met heet water gevuld is tot halverwege de hoogte van de ovenschaal.
  • 6 Laat de pudding in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar worden.

bereidingstip

Vervang verse vijgen door gewelde abrikozen met gehakte gemberbolletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 14 gram