4 personen
gemiddeld
15 min.
ontbijt
home recepten Breakfast bowl met granola

Breakfast bowl met granola

ingrediënten


15 min
4 personen
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesbosvruchten

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter halfvolle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pompoenpitten
3 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

200 gram havermout

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de havermout met de zonnebloempitten, sesamzaadjes, pompoenpitten, kaneel, honing en zonnebloemolie.
  • 2 Zorg ervoor dat alle havervlokken bedekt zijn met de honing en olie. Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 3 Schep de granola halverwege de baktijd om. Neem uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • 4 Verwijder intussen de schil van de sinaasappels en snijd de sinaasappels daarna in partjes. Pureer 200 ml yoghurt met de bosvruchten en vanillesuiker.
  • 5 Zeef de yoghurt eventueel om de pitjes van het fruit te verwijderen. Verdeel de rest van de yoghurt over 4 kommen.
  • 6 Giet de fruityoghurt in een cirkel over de naturel yoghurt en maak met een satéprikker 2-3 swirls voor een gemarmerd effect. Schep de granola in het midden van de kommen en leg de sinaasappelpartjes erbij.

bereidingstip

Vervang de granola in dit recept eventueel door kant-en-klare granola, cruesli of muesli voor een snelle breakfast bowl.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 20 gram