4 personen
gemiddeld
60 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch, bijgerecht
recepten Breekbrood met grove pesto

Breekbrood met grove pesto

ingrediënten


60 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse tijm
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

6 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

325 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

10 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

6 gram gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bolvormige kom

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng alle ingrediënten voor het brood (behalve de eidooier) met een snuf zout in een grote kom en kneed in circa 10 minuten tot een glad en soepel deeg.
  • 2 Vorm een bal van het deeg en leg deze in de kom. Dek de kom af en laat circa 1 uur rijzen, totdat het deeg in volume is verdubbeld.
  • 3 Mix intussen de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine tot een grove pesto.
  • 4 Verdeel het deeg in 2 stukken en rol beide stukken uit op een met bloem bestoven werkblad.
  • 5 Bestrijk het deeg aan de bovenkant met de pesto. Rol het deeg op en snijd in gelijke plakken.
  • 6 Leg de rolletjes op de bakplaat losjes tegen elkaar aan, dek af met een theedoek en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 7 Bestrijk de broodjes met de losgeklopte eidooier en bak ze in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 110 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes