6 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
recepten Breekbrood met tuinkruiden

Breekbrood met tuinkruiden

ingrediënten


25 min
6 personen
1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram groene tuinkruiden (peterselie, bieslook, oregano)

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed van de broodmix, 300 ml lauw water en de boter een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt, 10 minuten rijzen op een warme plaats.
  • 2 Meng de knoflook met het sjalotje, de kruiden en de paprikapoeder. Kneed dit kruidenmengsel door het deeg en laat dit nog 15 minuten, afgedekt, rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Vet een bakplaat in. Leg één bolletje in het midden van de bakplaat, de andere er, tegen elkaar, omheen en vorm een cirkel. Laat het deeg op de bakplaat, afgedekt, nog 10 minuten rijzen.
  • 4 Bak het breekbrood in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

bereidingstip

Serveer met olijfolie om het brood in te dippen


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 8 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks