4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Bretonse tomaten-vissoep

Bretonse tomaten-vissoep

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

250 gram zeevruchtencocktails
200 witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 blikken gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak daarin de champignons, ui, wortel, knoflook en 1 eetlepel peterselie.
  • 2 Voeg de gepelde tomaten met het sap toe. Giet de bouillon en de wijn erbij en roer goed door. Kook alles 15 minuten.
  • 3 Pureer de soep. Verwarm de vis in de gepureerde soep. Voeg de doperwten en de rest van de peterselie toe.

bereidingstip

Serveersuggestie: Lekker met grof bruinbrood of stokbrood.Strooi vóór het serveren kaas erover en laat deze smelten onder een hete grill.

wijnadvies

Een stevige soep vraagt om vol wit, Pinot Blanc van Kastelbourg. Maar ook frisser gaat mooi met de tomaat, vooral sauvignon blanc. Denk maar aan Berg Schaduw of de blend met chardonnay van Santa Balera.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 17 gram