6 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
recepten Bretonse vissoep

Bretonse vissoep

ingrediënten


40 min
6 personen
stokbrood

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

300 gram koolvisfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

2 visbouillontabletten
1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

6 draadjes saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 eetlepel citroenschil

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin 5 minuten de uien, knoflook, tomaten, citroenrasp en venkel.
  • 2 Giet er 1 l water bij en voeg saffraan, tijm en visbouillontabletten toe. Laat het mengsel 15 minuten koken.
  • 3 Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de vis toe en kook zachtjes 5 minuten.
  • 4 Meng voor de rouille 1 fijngehakte rode peper zonder zaadjes en 3 geperste teentjes knoflook met peper en zout door de mayonaise.
  • 5 Besmeer plakken stokbrood ermee en serveer ze bij de soep.

wijnadvies

Laat de keuze vallen op een Elzasser Pinot Blanc, een Entre-Deux-Mers of een witte Bergerac. Schenk ze bij 9 tot 11°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté