- 1 Halveer 1 rol bladerdeeg (koelvers, 230 g) in de breedte. Klop 1 ei los. Leg op elke deeghelft een punt brie (2 stuks à 200 g).
- 2 Bestrijk de deegranden dun met ei. Verpak de brie in het deeg en druk de randen vast; snijd overtollig deeg weg. Bestrijk het deeg ook rondom dun met ei.
- 3 Verwarm de airfryer voor op 180°C. Leg de brie in de airfryer en bak in 12-15 min. goudgeel en gaar.
- 4 Snijd intussen 3 struikjes witlof in reepjes. Snijd 1 sjalot in reepjes. Snijd 1 takje basilicum fijn. Meng de witlof, sjalot, 2 el mayonaise en basilicum.
- 5 Schep 150 g frambozen erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de brie in bladerdeeg met de witlof-frambozensalade.
bereidingstip
Geen airfryer? Bak de brie op een met bakpapier beklede bakplaat 18-20 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.