4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Brie in bladerdeeg met witlof-frambozensalade

Brie in bladerdeeg met witlof-frambozensalade

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 takje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

3 struiken witlof
2 stukken brie
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer 1 rol bladerdeeg (koelvers, 230 g) in de breedte. Klop 1 ei los. Leg op elke deeghelft een punt brie (2 stuks à 200 g).
  • 2 Bestrijk de deegranden dun met ei. Verpak de brie in het deeg en druk de randen vast; snijd overtollig deeg weg. Bestrijk het deeg ook rondom dun met ei.
  • 3 Verwarm de airfryer voor op 180°C. Leg de brie in de airfryer en bak in 12-15 min. goudgeel en gaar.
  • 4 Snijd intussen 3 struikjes witlof in reepjes. Snijd 1 sjalot in reepjes. Snijd 1 takje basilicum fijn. Meng de witlof, sjalot, 2 el mayonaise en basilicum.
  • 5 Schep 150 g frambozen erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de brie in bladerdeeg met de witlof-frambozensalade.

bereidingstip

Geen airfryer? Bak de brie op een met bakpapier beklede bakplaat 18-20 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 676 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 27 gram