4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht

Brik

ingrediënten


30 min
4 personen
1 citroen
olie
1 eiwit
1 bosje platte peterselie
1 blik tonijn
4 eieren
4 vellen filodeeg
4 vellen loempiadeeg
5 aardappels

  • 1 Kook de aardappels gaar, giet ze af en stamp ze tot een puree.
  • 2 Leg de gestampte aardappels op de deegvellen en maak er een kuiltje in. Breek steeds 1 ei boven het kuiltje en verdeel er tonijn, peterselie, zout en peper over.
  • 3 Bestrijk de deegranden met eiwit. Vouw de deegvellen diagonaal dicht tot een driehoek of halvemaan en druk de deegranden stevig op elkaar.
  • 4 Verhit een laagje olie in een wok en leg de briks voorzichtig in de hete olie. Frituur 10-15 minuten tot de briks goudbruin en gaar zijn.
  • 5 Besprenkel de briks met citroensap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 19 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier