online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht

Brik

ingredi├źnten

5 aardappels

4 vellen loempiadeeg

4 vellen filodeeg

4 eieren

1 blik tonijn

1 bosje platte peterselie

1 eiwit

olie

1 citroen


  • 1 Kook de aardappels gaar, giet ze af en stamp ze tot een puree.
  • 2 Leg de gestampte aardappels op de deegvellen en maak er een kuiltje in. Breek steeds 1 ei boven het kuiltje en verdeel er tonijn, peterselie, zout en peper over.
  • 3 Bestrijk de deegranden met eiwit. Vouw de deegvellen diagonaal dicht tot een driehoek of halvemaan en druk de deegranden stevig op elkaar.
  • 4 Verhit een laagje olie in een wok en leg de briks voorzichtig in de hete olie. Frituur 10-15 minuten tot de briks goudbruin en gaar zijn.
  • 5 Besprenkel de briks met citroensap.


voedingswaarde

energie 385 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 19 gram