4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht

Brik

ingrediënten


30 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 blik tonijn

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

4 vellen loempiadeeg

dit product is niet beschikbaar

5 aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels gaar, giet ze af en stamp ze tot een puree.
  • 2 Leg de gestampte aardappels op de deegvellen en maak er een kuiltje in. Breek steeds 1 ei boven het kuiltje en verdeel er tonijn, peterselie, zout en peper over.
  • 3 Bestrijk de deegranden met eiwit. Vouw de deegvellen diagonaal dicht tot een driehoek of halvemaan en druk de deegranden stevig op elkaar.
  • 4 Verhit een laagje olie in een wok en leg de briks voorzichtig in de hete olie. Frituur 10-15 minuten tot de briks goudbruin en gaar zijn.
  • 5 Besprenkel de briks met citroensap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip