gemiddeld
35 min.
brunch, ontbijt

Brioche

ingrediënten


35 min
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

40 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels volle melk

benodigdheden

schone theedoek

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop het overige ei los met een scheutje water. Bestrijk de bovenkant van de brioche met het eimengsel.
  • 2 Bak de brioche in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Lekker met boter en jam.

bereidingstip

Van oud geworden brioche kun je heerlijke wentelteefjes bakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1800 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 273 gram
eiwit 62 gram