4 personen
gemiddeld
20 min.
brunch, ontbijt
recepten Brioche-suikerbroodjes met gember

Brioche-suikerbroodjes met gember

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram suikerklontjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

muffinvorm

  • 1 Meng de broodmix met de poedersuiker, melk, ei, boter en gembersnippers tot een plakkerig deeg en kneed minimaal 5 minuten door. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
  • 2 Verpak de suikerklontjes in de theedoek en sla een paar keer erop met bijvoorbeeld een deegroller. Kneed de suikerkruimels door het deeg en vorm er 12 balletjes van. Bestuif de muffinvorm met bloem en leg de balletjes in de holtes. Laat nog 1 uur rijzen, bij voorkeur in een dichte kast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de gerezen deegballetjes met gesmolten boter en bak ze in de oven in circa 15 minuten goudgeel en gaar. Laat even afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt en serveer lauwwarm.

bereidingstip

Afdekken voor de tweede keer rijzen gaat niet bij deze suikerbroodjes, omdat het deeg dan aan de doek gaat plakken.. Vervang de suikerklontjes in dit recept door rietsuikerklontjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip