4 personen
gemiddeld
20 min.
brunch, ontbijt
recepten Brioche-suikerbroodjes met gember

Brioche-suikerbroodjes met gember

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel boter
bloem
100 gram suikerklontjes
2 eetlepels gembersnippers
50 gram zachte boter
1 ei
200 milliliter melk
1 eetlepel poedersuiker
1 pak witbroodmix

benodigdheden

schone theedoek

muffinvorm

  • 1 Meng de broodmix met de poedersuiker, melk, ei, boter en gembersnippers tot een plakkerig deeg en kneed minimaal 5 minuten door. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
  • 2 Verpak de suikerklontjes in de theedoek en sla een paar keer erop met bijvoorbeeld een deegroller. Kneed de suikerkruimels door het deeg en vorm er 12 balletjes van. Bestuif de muffinvorm met bloem en leg de balletjes in de holtes. Laat nog 1 uur rijzen, bij voorkeur in een dichte kast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de gerezen deegballetjes met gesmolten boter en bak ze in de oven in circa 15 minuten goudgeel en gaar. Laat even afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt en serveer lauwwarm.

bereidingstip

Afdekken voor de tweede keer rijzen gaat niet bij deze suikerbroodjes, omdat het deeg dan aan de doek gaat plakken.. Vervang de suikerklontjes in dit recept door rietsuikerklontjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 16 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier