4 personen
eenvoudig
30 min.
brunch, ontbijt
home recepten Brioche wentelteefje-sticks

Brioche wentelteefje-sticks

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter ahornsiroop

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter stroop
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 witbrood

dit product is niet beschikbaar

1 briochebroodje

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer het (brioche)brood en snijd het in repen. Klop de eieren los en klop vervolgens de melk erdoor. Klop de specerijen erdoor.
  • 2 Leg de broodrepen in het mengsel en laat een paar tellen weken. Smelt 2 eetlepels boter in een koekenpan op een lage stand en bak hierin de broodrepen in porties in circa 15 minuten aan alle kanten goudbruin.
  • 3 Leg de repen op een bord en bestrooi met de citroenrasp, stroop en/of poedersuiker.

bereidingstip

Serveer met een luxe mochaccino. Zet 200 ml sterke espresso. Verwarm 500 ml melk en schuim deze op met een melkschuimer of staafmixer. Laat 75 gram fijngehakte pure chocolade smelten in de koffie. Pureer met een staafmixer met de helft van de opgeklopte melk, totdat alles goed gemengd en schuimig is. Giet de koffie in glazen, giet de rest van de opgeklopte melk erbij en bestrooi met cacaopoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 96 gram
eiwit 18 gram