gemiddeld
45 min.
tussendoortje
recepten Britse mince pies

Britse mince pies

ingrediënten


45 min
groene marsepein
rode marsepein
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

275 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

20 gram sukadesnippers

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

75 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

60 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

60 milliliter brandewijn
200 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakpapier

uitsteekvormpje

muffinvorm

  • 1 Verwarm de rozijnen met de wijn en laat van de warmtebron af even wellen. Voeg 75 gram boter, de suiker, citrusrasp, sukade, nootmuskaat en ½ appel toe. Verwarm tot alles zacht is en de suiker is gesmolten. Zet apart.
  • 2 Meng de bloem met de rest van de boter. Voeg de suiker en de helft van het ei toe en kneed kort tot een glad deeg. Dek af met folie en zet 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 210ºC.
  • 3 Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot 3 mm dik. Steek 16-18 rondjes van 8 cm eruit. Leg de deegcirkels in de holtes van de mini muffinvorm en vul met het rozijnmengsel. Bestrijk de randjes van het deeg met een deel van het overige ei. Voeg alle deegrestjes samen en rol weer uit tussen het bakpapier. Steek kleinere cirkels van 5 cm eruit en leg deze op het rozijnmengsel. Druk de randen aan. Maak met een mesje 2 sneetjes in de bovenkant. Bestrijk met de rest van het ei en bak circa 20 minuten in de oven.
  • 4 Steek sterren uit de marsepein en garneer de koekjes ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté