4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Broccoli-amandelsoep met roquefort en amandelcrunch

Broccoli-amandelsoep met roquefort en amandelcrunch

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

100 gram roquefort
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Kook de broccoli met de amandelen in de groentebouillon gaar en zacht.
  • 3 Meng intussen het amandelschaafsel met de honing en een snufje zout. Verspreid over de bakplaat, druk zachtjes aan en bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  • 4 Voeg de roquefort toe aan de soep, laat 1 minuut smelten en pureer vervolgens het geheel tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de soep in mokken of kommen en schep 1 eetlepel crème fraîche in het midden van elke mok. Bedruppel de soep met wat olijfolie en bestrooi met de amandelcrunch.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 17 gram