4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Broccoli-bloemkooltaart met groene kruiden

Broccoli-bloemkooltaart met groene kruiden

ingrediënten


20 min
4 personen
12 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de bloemkool en broccoli 3-4 minuten, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Bekleed de ovenschaal met het deeg en druk de deegranden goed tegen elkaar. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Verdeel de groenten over de taartbodem en verdeel de kaas erover.
  • 3 Klop de eieren los met de kookroom, tijm, rozemarijn, zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten en kaas.
  • 4 Bak de broccoli-bloemkooltaart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Garneer met de gedroogde tomaatjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 28 gram