4 personen
gemiddeld
50 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Broccoli-brietaart met noten

Broccoli-brietaart met noten

ingrediënten


50 min
4 personen
100 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

100 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

250 gram brie

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

50 gram margarine

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

450 gram witbroodmix
450 gram bruinbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

quichevorm

springvorm

  • 1 Doe de broodmix in een beslagkom. Voeg 125 lauwwarm water en boter toe en kneed met de mixer met deeghaken of met een koele hand een soepel deeg. Laat afgedekt met vershoudfolie 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  • 2 Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de crème fraîche met de eieren, zout en peper. Druk het deeg uit in de vorm.
  • 3 Leg de helft van de brie op de deegbodem en verdeel er de helft van de cashewnoten over. Leg de broccoliroosjes erop.
  • 4 Schenk het eimengsel over de broccoliroosjes. Verdeel de rest van de brie en de noten erover. Besprenkel met honing en bestrooi met geraspte kaas.
  • 5 Bak de taart in 30-35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1150 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 52 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate