4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Broccoli met walnoten en blauwe kaas

Broccoli met walnoten en blauwe kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

600 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een grote pan water met zout aan de kook. Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de broodblokjes aan beide kanten goudbruin.
  • 2 Schep de broodblokjes uit de pan en rooster de walnoten in dezelfde pan in een paar minuten knapperig.
  • 3 Blancheer de broccoliroosjes in circa 3 minuten in het kokende water.
  • 4 Doe de broccoli in een schaal en verdeel de walnoten, croutons en kaas erover en besprenkel met de rest van de olie. Maal er nog wat peper over en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté