ovenschaal
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
ovenschaal
bereiden
bereidingstip
Strooi ook nog wat kappertjes over de mozzarella voor een extra hartige smaak.. <h4>Verse broccoli of uit de diepvries?</h4> Je kunt ze allebei gebruiken voor je pastaschotel, maar er zijn wat verschillen. Diepvriesbroccoli is vaak al voorgesneden en dat is lekker makkelijk in het gebruik. Het wordt vaak wel wat zachter tijdens het koken, maar blijft lekker. Verse broccoli heeft meer bite, vanwege de structuur en knapperigheid. . <h4>Variatietips</h4> • In plaats van tonijnstukjes kun je ook (vegetarische) kipblokjes of mager gehakt gebruiken. Die alternatieven hebben een minder uitgesproken smaak dan tonijn, dus zou je ze kunnen kruiden met knoflook, ui of een beetje bouillon.<br/> • Wil je een gezondere variant van deze schotel? Vervang dan de mozerrella door een light-versie en gebruik volkoren-fusilli (voor meer vezels). Je kunt ook extra groenten toevoegen, zoals courgette, champignons of spinazie . <h4>Hoelang moet broccoli in de oven?</h4> Voor dit recept gaan we uit van 10-12 minuten koken, samen met de pasta, en 20 minuten in de oven. . <h4>Kun je pastaschotel met broccoli bewaren en opnieuw opwarmen?</h4> • Je kunt ovenschotels zoals dit recept prima invriezen, volledig afgebakken of ongebakken (dus de pastaschotel vóór je die in de oven zou zetten).<br/> • Een afgebakken ovenschotel moet je eerst laten ontdooien. Daarna kun je hem opwarmen in de oven.<br/> • De ongebakken schotel gaat diepgevroren in de oven. Je kunt hem eerst 10-15 minuten laten ontdooien op een lagere temperatuur.<br/> • Ovenschotels kunnen zowel niet-gebakken als volledig afgebakken in de koelkast. De niet-afgebakken versie blijft 1-2 dagen goed; de versie die al in de oven is geweest zo’n 2 dagen. Let op: ovenschotels met vis zijn vaak maar 1 dag bewaarbaar in de koelkast. Zoals dit recept dus. <br/> • Je kunt een ovenschotel dus best twee keer opwarmen, maar doe dat met de oven. De magnetron zorgt vaak voor een drogere, taaiere schotel.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 620 kcal |
| vet | 13 gram |
| verzadigd vet | 5 gram |
| koolhydraten | 84 gram |
| eiwit | 36 gram |
WEB01-SPAR-PU