4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Broccoli pasta ovenschotel

Broccoli pasta ovenschotel

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

125 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

520 gram pastasaus Napoletana
400 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar

320 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

320 gram tonijnstukken in water
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika in blokjes. Laat de tonijn uitlekken.
  • 2 Doe de paprika, fusilli, broccoliroosjes en pastasaus in een hapjespan. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet de warmtebron laag en kook de pasta met de groenten afgedekt in 10-12 min. gaar. Roer af en toe en voeg indien nodig extra water toe.
  • 3 Schep de tonijn door de pasta. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in de ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover.
  • 4 Bak de pastaschotel in de oven in 20 min. goudgeel.

bereidingstip

Strooi ook nog wat kappertjes over de mozzarella voor een extra hartige smaak.. <h4>Verse broccoli of uit de diepvries?</h4> Je kunt ze allebei gebruiken voor je pastaschotel, maar er zijn wat verschillen. Diepvriesbroccoli is vaak al voorgesneden en dat is lekker makkelijk in het gebruik. Het wordt vaak wel wat zachter tijdens het koken, maar blijft lekker. Verse broccoli heeft meer bite, vanwege de structuur en knapperigheid. . <h4>Variatietips</h4> • In plaats van tonijnstukjes kun je ook (vegetarische) kipblokjes of mager gehakt gebruiken. Die alternatieven hebben een minder uitgesproken smaak dan tonijn, dus zou je ze kunnen kruiden met knoflook, ui of een beetje bouillon.<br/> • Wil je een gezondere variant van deze schotel? Vervang dan de mozerrella door een light-versie en gebruik volkoren-fusilli (voor meer vezels). Je kunt ook extra groenten toevoegen, zoals courgette, champignons of spinazie . <h4>Hoelang moet broccoli in de oven?</h4> Voor dit recept gaan we uit van 10-12 minuten koken, samen met de pasta, en 20 minuten in de oven. . <h4>Kun je pastaschotel met broccoli bewaren en opnieuw opwarmen?</h4> • Je kunt ovenschotels zoals dit recept prima invriezen, volledig afgebakken of ongebakken (dus de pastaschotel vóór je die in de oven zou zetten).<br/> • Een afgebakken ovenschotel moet je eerst laten ontdooien. Daarna kun je hem opwarmen in de oven.<br/> • De ongebakken schotel gaat diepgevroren in de oven. Je kunt hem eerst 10-15 minuten laten ontdooien op een lagere temperatuur.<br/> • Ovenschotels kunnen zowel niet-gebakken als volledig afgebakken in de koelkast. De niet-afgebakken versie blijft 1-2 dagen goed; de versie die al in de oven is geweest zo’n 2 dagen. Let op: ovenschotels met vis zijn vaak maar 1 dag bewaarbaar in de koelkast. Zoals dit recept dus. <br/> • Je kunt een ovenschotel dus best twee keer opwarmen, maar doe dat met de oven. De magnetron zorgt vaak voor een drogere, taaiere schotel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 36 gram