- 1 Stoom of kook de broccoli beetgaar. Verwarm de oven voor op 190ºC. Roer de roomkaas, blauwe kaas en jonge kaas door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- 2 Verhit de olie in een (ovenvaste) koekenpan en roerbak de prei circa 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de broccoli toe en bak 3 minuten. Giet de azijn erbij en bak tot het vocht is verdampt.
- 3 Kook intussen de pasta 3 minuten korter dan de kooktijd op de verpakking. Voeg de beetgare pasta toe aan de pan, neem de pan van de warmtebron en roer het kaasmengsel erdoor.
- 4 Gebruik de ovenvaste koekenpan of schep over in een ovenschaal. Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas en peterselie. Verdeel over de pasta en rooster in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
bereidingstip
Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.