eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Broccoli-rozemarijnpasteitjes

Broccoli-rozemarijnpasteitjes

ingrediënten


20 min
1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen geitenkaas
100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm met 12 holtes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de holtes van de muffinvorm in. Haal de bevroren deegplakjes van elkaar, verwijder de folie en laat ze 5 min. ontdooien.
  • 2 Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de steel in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli in water met zout in 6 min. beetgaar.
  • 3 Druk in 10 muffinholtes een deegplakje; laat het overtollige deeg over de randen hangen. Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Laat de broccoli uitlekken. Verdeel de broccoli, geitenkaas en rozemarijn over de deegbodems. Schenk het ei-kaasmengsel erbij; houd 3 el van het eimengsel apart.
  • 5 Vouw het overhangende deeg over de vulling. Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met het apart gehouden eimengsel.
  • 6 Bak de pasteitjes in de oven in 20 min. goudgeel en gaar.

bereidingstip

Voeg ook eens wat gebakken spekreepjes, tonijn of gerookte zalm toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 617 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 17 gram