- 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
- 2 Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de broccoli, aardappels en bouillon toe en laat circa 20 minuten pruttelen.
- 3 Voeg de slagroom en de helft van de kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- 4 Serveer de soep in kommen. Verbrokkel de rest van de blauwe kaas erboven en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en wat peper. Garneer de broccoli-velouté eventueel met wat blaadjes oregano.
bereidingstip
Dit recept is ook heel lekker met verkruimelde zachte geitenkaas.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.