4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Broccoliburger met noten

Broccoliburger met noten

ingrediënten


30 min
4 personen
75 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

4 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC of gebruik een hete grillpan. Besprenkel de broccoli met olijfolie en rooster 12-14 minuten op de bakplaat in de oven of in een hete grillpan. Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in smalle ringen.
  • 2 Maal in de keukenmachine de helft van de noten fijn en maal de rest grof. Maal ook de geroosterde broccoli fijn. Meng de broccoli, noten, gesnipperde ui, bloem, ei en pesto erdoor. Vorm 4 burgers van dit mengsel en bestrijk ze met olijfolie.
  • 3 Rooster de burgers 3-4 minuten per kant in de grillpan. Bestrijk de snijkanten van de broodjes met olijfolie en rooster de helften naast de burgers. Verdeel de spinazie over de onderste broodhelften. Leg de groenteburgers erop en beleg met de uienringen. Lekker met ketchup.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté