4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Broccolicurry met kikkererwten en ei

Broccolicurry met kikkererwten en ei

ingrediënten


20 min
4 personen
600 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 blikken kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

70 gram gele currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken, pel en halveer ze. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de currypasta toe en bak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes stoven. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • 2 Kook intussen de broccoli in ca. 5 min. beetgaar en meng door de curry. Breng op smaak met zout en peper en serveer in diepe borden met een ei.

bereidingstip

Lekker met cashewnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 582 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 18 gram