- 1 Kook de broccoli en peultjes 3-4 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
- 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Schep de currypasta erbij en bak deze 1 minuut mee.
- 3 Giet de kokosmelk en bouillon erbij en verwarm tegen de kook aan. Voeg de broccoli en peultjes toe en stoof zachtjes 3-4 minuten.
- 4 Giet de linzen af, voeg toe aan de curry en warm 2 minuten mee. Verdeel de curry over kommen.
- 5 Pel de eieren, snijd ze in kwarten en leg ze op de curry. Bestrooi met de basilicum of koriander. Lekker met naanbrood.
bereidingstip
Vervang de peultjes in dit recept door blokjes courgette. . Neem blokjes zoete aardappel in plaats van linzen.
wijnadvies
Serveer bij dit recept de Green Grüner Veltliner. Deze is net zo groen als de broccoli en bovendien favoriet bij linzen.