4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Broccolirijst met zalm en romige citroensaus

Broccolirijst met zalm en romige citroensaus

ingrediënten


40 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

keukenmachine

staafmixer met hakmolen

  • 1 Maal eerst de broccolistronk tot kruimels in een keukenmachine of in porties in de hakmolen. Maal vervolgens de broccoliroosjes tot grove kruimels.
  • 2 Schep alle broccolikruimels in een zeef of vergiet en hang deze in een pan met een klein laagje kokend water. Leg het deksel erop en stoom de broccolirijst 5 min.
  • 3 Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot 2 min. Leg de zalm in de pan, schenk de wijn erbij en laat de vis 7 min. stoven op een lage stand. Leg de vis op een warme schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Schenk de room in de pan, breng aan de kook en laat de saus inkoken. Voeg de dille en citroenrasp en het sap toe en breng de saus op smaak met zout en/ of peper. Serveer de broccolirijst met de zalm en roomsaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 418 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 32 gram