4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Broccolirijst met zalm en romige citroensaus

Broccolirijst met zalm en romige citroensaus

ingrediënten


40 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Maal eerst de broccolistronk tot kruimels in een keukenmachine. Maal vervolgens de broccoliroosjes tot grove kruimels. Schep alle broccolikruimels in een zeef of vergiet en hang deze in een pan met een klein laagje kokend water. Leg het deksel erop en stoom de broccolirijst circa 5 minuten.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot circa 2 minuten. Leg de zalm in de pan, giet de wijn erbij en laat de vis circa 7 minuten stoven op een lage stand. Leg de vis op een warme schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Schenk de room in de pan, breng aan de kook en laat de saus inkoken. Voeg de dille en citroenrasp en -sap toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de broccolirijst met de zalm en de roomsaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté