4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Broccolisalade met zalm

Broccolisalade met zalm

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

3 stronken broccoli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer 2 minuten in kokend water met zout. Laat uitlekken en spoel af met koud water.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng door de broccoli. Voeg de rozijnen en ui toe aan de salade en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm in circa 6 minuten gaar en goudbruin. Keer halverwege. Serveer de broccolisalade met de gebakken zalm.

bereidingstip

Neem voor de salade 1 grote of 2 kleine bloemkolen in plaats van broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 27 gram