4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Broccolischotel met ham en kaas

Broccolischotel met ham en kaas

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

200 gram hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

750 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C of gebruik de ovengrill.
  • 2 Kook de broccoli 6 minuten. Kook de pasta beetgaar. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de ham, ui en knoflook met de Provençaalse kruiden. Roer de crème fraîche, zout en peper erdoor.
  • 3 Vet een ovenschaal in. Schep de uitgelekte pasta in de ovenschaal. Verdeel de broccoli erover, schenk de saus erop en bestrooi met de geraspte kaas. Zet het gerecht in het midden van de oven of onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is.

bereidingstip

In plaats van broccoli is bloemkool of courgette ook lekker. . Hamblokjes kun je vervangen door magere gerookte spekblokjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 31 gram