1 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Broccolistamppot met runderworst en uienjus

Broccolistamppot met runderworst en uienjus

ingrediënten


20 min
1 personen
1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 runderbraadworst

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 8 minuten de broccoli toe.
  • 2 Verhit intussen 1 eetlepel boter en bak hierin de worst samen met de ui in circa 13 minuten rondom goudbruin en gaar. Giet de aardappels en broccoli af en bewaar een beetje kookvocht.
  • 3 Neem de worst uit de pan en voeg de mosterd en 2 eetlepels water toe aan de uien. Roer op een hoge stand tot een smaakvolle jus.
  • 4 Stamp de aardappels en broccoli grof. Voeg de overige boter en wat kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 31 gram