gemiddeld
30 min.
lunch, brunch, ontbijt
home recepten Broodhaasjes

Broodhaasjes

ingrediënten


30 min
6 rozijnen
150 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zachte boter

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Haal een klein stukje deeg van elke bol af en rol hier staartjes van.
  • 2 Rol de rest van het deeg in lange slierten. Maak van een derde van de sliert het kopje met de oren en maak het uiteinde van de oortjes puntig.
  • 3 Rol de rest van iedere sliert op en leg met tussenruimte op de bakplaat. Plak de staartjes en kopjes met water vast aan de lijfjes.
  • 4 Duw de rozijntjes als ogen in het deeg. Klop de eidooier los en bestrijk de haasjes ermee.
  • 5 Bak de broodhaasjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 13 gram